Knollebollenhoeve.nl

Paardenvriendjes

Gesprekstherapie & Counseling

  • Counseling
  • Counseler Compleet
  • Counseling specialisatie

Ik heb sinds kort bovenstaande specialisaties/opleidingen aan mijn cv toegevoegd en hoop hiermee nog meer hulp en begeleiding te kunnen bieden. Ook zal ik hierbij samenwerken met mijn dieren, sommige mensen kunnen zich beter uiten tussen dieren en voelen zich dan meer op hun gemak...

 

Counseling is zeer actueel. Veel mensen ervaren emotionele periodes in hun leven die eindeloos of onoplosbaar lijken. Soms weten ze dat deze gevoelens het gevolg zijn van ziekte of het verlies van een geliefde. Vaak ook hebben ze geen idee waar de gemoedstoestand vandaan komt. Hun leven is moeilijk of zelfs ondraaglijk geworden. Als counselor - ofwel gesprekstherapeut - helpt u cliënten middels therapeutische gesprekken zichzelf te hervinden. 
 

De specialisatiecursus Counseling is het logische vervolg op de CIVAS-cursus Counseling. U verdiept uw vaardigheden als counselor aanzienlijk. Waar de basiscursus een breed en algemeen fundament legt om counselor te worden, gaat de specialisatiecursus Counseling dieper in op de behandeling van specifieke problemen waarmee u in uw praktijk geconfronteerd wordt. Met de kennis uit deze cursus kunt u uw cliënten zeer gericht helpen.

 

Als counselor helpt u uw cliënten met therapeutische gesprekken zichzelf te hervinden. Ontdek hoe u als coach mensen stimuleert alles uit hun leven te halen.

 

De centrale onderwerpen in de specialisatiecursus Counseling zijn rouwprocesbegeleiding, depressiebehandeling, relatie- en gezinsproblematiek en co-dependency. Zeer actuele thema’s die diep ingrijpen in het menselijk bestaan. Met rouw, de prijs die we betalen voor liefhebben, krijgt iedereen te maken. Depressie is typisch een ziekte van deze tijd. Disfunctionele gezinnen zijn niet in staat een veilige en koesterende omgeving te creëren. Co-dependency levert intense emotionele pijn op. U leert in de cursus alle technieken en vaardigheden die nodig zijn om deze veelvoorkomende problemen op te lossen.

 

Na het afronden van de specialisatiecursus Counseling speelt u een belangrijke hulpverlenende rol voor cliënten die zich bevinden in de probleemgebieden die de cursus behandelt. U beschikt als counselor over de benodigde kennis om - samen met uw cliënt - via herstelprocedures aan een oplossing te werken. U kunt de ernst van de situatie scherp inschatten, zodat u waar nodig, doorverwijst naar de huisarts, psycholoog of psychotherapeut.

 

Bied uw cliënten optimale begeleiding In het cursuspakket Counselor compleet leert u eerst een helder therapeutisch gesprek te voeren en doet u uitgebreide kennis op over de algemene vaardigheden van het counselen. Vervolgens leert u de specifieke problemen waarmee u als counselor in uw praktijk geconfronteerd wordt, gericht behandelen.
 
U verdiept zich onder andere in relatie- en gezinstherapie, rouwverwerking en de behandeling van verslavingen en depressies. Rondt u deze counselingopleiding succesvol af, dan beschikt u over de benodigde kennis om uw cliënten als counselor optimaal te begeleiden en te behandelen.

 

Voor meer informatie of gespecialiseerde hulp kunt u contact met mij opnemen. Voorkeur gaat uit via de mail, zo ben ik het beste bereikbaar.

Er zal dan een intake volgen en vanuit daar kijken we hoe we het beste verder kunnen gaan...

 

Paardenvriendjes...

Paardenvriendjes...

 

 

 

 

 

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Paardenvriendjes...

  

Dieren kunnen hele goeie vrienden zijn. Bij dieren kun je met alles terecht, je kan je hart luchten, je verhaal kwijt en ze zullen je nooit veroordelen, iets doorvertellen, achter je rug om over je praten of je gebruiken.

Dieren zijn eerlijk en puur. Een dier kan je heel veel goeds brengen. Ik ben zelf gezegend met 5 paarden en 5 katten en kan me geen leven voorstellen zonder dieren!

Uit ervaring weet ik dat je bij dieren uit kan huilen, je verhaal kwijt kan en dat ze je een goed gevoel geven. Ze zijn er altijd voor je, zullen je nooit veroordelen, over je roddelen of je bewust een slecht gevoel geven. En ook dieren kunnen anders zijn dan andere dieren, net zoals mensen niet hetzelfde zijn. Zo heeft Jody een vorm van autisme, hebben we een poes met een scheef hoofd (afwijking aan het evenwichtsorgaan), zonder staart en met een geestelijke aandoening. Sommige dieren zijn erg gepest en mishandeld door mensen waardoor ze hun vertrouwen in de mens opnieuw hebben moeten opbouwen. Door liefde, respect, geduld en begrip hebben deze dieren hun rust terug gevonden... Maar ongeacht alles, van alle dieren hou ik net zoveel!

Mijn paarden (een KPWN merrie "Jody", Fjordenruin "Olskling", Fjordenmerrie "Vianska", Shetlanderruin "Frits" en Shetlanderhengstje "Babe" en ik willen graag kinderen en jongeren (volwassenen vanzelfsprekend ook...) helpen die "problemen" hebben. Ook de katten en duiven dragen graag hun steentje bij! Je kan denken aan scheiding, overlijden, gedragsproblemen, onzekerheid, pesten, (faal)angst, pijn, verdriet, een geestelijke of lichamelijke aandoening en ga zo maar door. Ook heb ik ervaring met kinderen/jongeren met adhd, add, pddnos, autisme, syndroom van down en leer/gedragsproblemen. Maar ook gewoon als je om wil leren gaan met paarden of als je denkt dat een paard je verder kan helpen om te groeien of je gewoon een fijn en goed gevoel geeft, kan je bij ons terecht.

 

 

 

 

 

 

Je kan niet vroeg genoeg beginnen...
Je kan niet vroeg genoeg beginnen...

Als mens kunnen wij heel veel steun, liefde, begrip en wederzijds respect vinden bij dieren.

Samen met u en/of uw kinderen ga ik graag met mijn paarden aan de gang. Het gaat er van vooral om dat de kinderen/jongeren een fijne tijd hebben en een goeie band opbouwen met de paarden. Hierdoor krijgen ze opnieuw vertrouwen, voelen ze zich fijn en gewaardeerd, krijgen ze verantwoordelijkheidsgevoel, kunnen ze hun hart luchten en door de goeie band met het paard dat ze op gaan bouwen krijgen ze weer plezier in het leven.

We gaan eerst werken aan een band tussen mens en dier en daarna leuke, leerzame dingen doen. Ook gaan we leren omgaan met paarden, ze trainen, ermee wandelen, ze verzorgen, paarden leren observeren, ermee spelen, samen dingen leren, samen leren werken, angsten overwinnen, ontspanning zoeken, maar vooral plezier maken en een band opbouwen met het paard. Het belangrijkste is om leuke dingen samen met het paard te gaan doen. Het is dus niet zoals een manege, maar het gaat puur om de therapeutische werking tussen mens en dier. Dus het fijne ontspannen en rustige gevoel wat een dier/paard je kan geven!

Ook gewoon voor kinderen/volwassenen die om willen leren gaan met paarden, er meer over willen leren of als 1e ervaring voordat ze naar de manege gaan of een eigen pony/paard krijgen kan dit erg leuk en leerzaam zijn.

Ik kan ook bij u langs komen als u zelf beschikt over een paard/pony of ander dier. Of we zoeken een mogelijkheid om bij u in de buurt met dieren te kunnen werken. En aangezien ik dichtbij de duitse grens woon is dit ook nog een mogelijkheid. Ook over de grens kom ik graag bij u langs.

Mensen en dieren kunnen een hele speciale band hebben. En dieren kunnen heel veel voor een mens betekenen...

 

Voor meer informatie, tips, advies of de kosten kunt u contact met ons opnemen via het formulier op de site of via de mail.